Brugte golfbolde fra søerne


I Danmark spilles der cirka 2,5 mio golfrunder hvert år. Med tanke på hvor mange bolde hver spiller slår væk i løbet af en runde, ryger der desværre en del golfbolde i søerne. Det tager mellem 100-1.000 år for en golfbold at blive nedbrudt i naturen, alt imens kemikalier får rig mulighed for at skade miljøet.

Out of Bounds dykkere er erfarne og effektive, når de arbejder med golfbanernes vandhazarder. Med professionelt udstyr og en streamlinet organisation genbruger vi årligt over 2 mio golfbolde. Vi er stolte over denne indsats, med vi ved, at der fortsat er et godt stykke vej før alle bolde som slåes i søerne kan blive genbrugt.

dykkere søbolde

1

Hvad er søbolde?

Vi kan ligeså godt være ærlige... Det er de færreste golfspillere, der kan undgå at slå sin golfbold i vandet indimellem. Men har du nogensinde tænkt over, hvad der sker med disse golfbolde? Hver eneste dag møder rigtig mange golfbolde bunden af en vandhazard rundt omkring på Europas golfbaner.

Det er her vi hos Out of Bounds kommer ind i billedet. Vi har kontrakt med cirka 100 golfklubber, som lader os indsamle golfbolde, der er endt på bunden af søerne. Årligt genbruger vi cirka to millioner golfbolde! Det giver samtidig golfklubberne motivation til at støtte genbrug. Når alle boldene er samlet og talt, fakturer klubben nemlig os for alle bolde vi har indsamlet. Disse penge kanaliseres ofte direkte over i golfklubbernes junior-afdelinger.

Læs mere om vores virksomhed »
2

Brugte golfbolde bliver så gode som nye!

Efter at boldene er indsamlet køres de til vores renseri, hvor alle golfbolde forsigtigt vaskes i en omhyggelig og miljøvenlig proces. Når alle bolde er rene og tørre grovsorteres de i Mölndal. Nogle få af golfboldene smides væk, da de er ubrugelige og i for dårlig stand.

De resterende bolde sorteres efter forskellige mærker og modeller. En stor del af modellerne sorteres også efter produktionsår. Vi har næsten 300 forskellige modeller til salg i øjeblikket. Til sidst kvalitetskontrolleres boldene og sorteres i henhold til vores velrenommerede klassificering.

3

Hver eneste golfbold kvalitetskontrolleres og sorteres

Alle vores søbolde gennemgår en omhyggelig kvalitetskontrol og sorteres sidenhen manuelt i forhold til vores forskellige klasser. Når golfboldene sælges, er de alle blevet håndteret og kontrolleret flere gange.

Klasse A – den perfekte søbold

Denne klasse er det tætteste du kommer på en ny golfbold. Boldende er i princippet som gode som nye – kort og godt; i super kvalitet. Blandt brugte golfbolde er vores "Klasse A" det bedste du finder på markedet. De er skinnende blanke og omhyggeligt kontrolleret for at leve op til de højeste kvalitetskrav. Reklame eller minimale tuschstrager kan forekomme.

Klasse B - billige golfbolde i høj kvalitet

Golfboldene i denne klasse har ofte ikke mere end mindre skønhedsfejl. Boldene skinner dog stadig som nye. Visse nuancer kan forekomme i forhold til nye golfbolde, men boldens egenerskaber er stadig gode – en meget populær klasse blandt vores kunder. Reklame eller minimale tuschstrager kan forekomme.

Klasse C – værdi for pengene

Klasse C er til golfspilleren der ikke så kræsen, da du her får meget værdi for pengene. Golfboldene fungerer fint at spille med på banen, og er du den lidt mere kræsne type, fungerer denne klasse også som et udmærket alternativ til træningsbolde. Ridser, nuancer og tuschstreger bør forventes af søboldene i denne klasse.

Klasse D – de billigste golfbolde

Du finder ikke meget billigere golfbolde end disse. Klasse D er den perfekte bold til golfspilleren som slår til højre, venstre og Out of Bounds. Slagmærker, misfarvninger, samt bobler på ydersiden kan forekomme. Alle bolde er rengjort.