Om boldene: Fra sø til butik


I Danmark spilles der cirka 2.500.000 golfrunder hvert år. Med tanke på hvor mange bolde hver spiller slår væk i løbet af en runde, så bliver omfattelsen af bolde som samles i søerne meget stor. Det tager mellem 100-1.000 år for en golfbold at blive nedbrudt i naturen, hvor kemikalier skader miljøet under hele nedbrydelsesprocessen. Out of Bounds dykkere er meget erfarne og effektive, når de arbejder i golfbanernes forskellige vandhazarder. Med professionelt udstyr og en streamlinet organisation genbruger vi årligt 2.000.000 golfbolde. Vi er stolte over denne indsats, men vi ved at der fortsat er et godt stykke vej tilbage inden alle bolde som slåes væk bliver genbrugt.

Dykning efter golfbollar

1

I søen

Vi kan ligeså godt erkende det! De fleste golfspillere er så uheldige gang på gang, at slå sin golfbold i vandet. Hvad sker der med disse bolde? Hver dag møder rigtigt mange golfbolde bunden af en vandhazard rundt omkring på golfbanerne i Europa.

Det er her vi hos Out of Bounds kommer ind. Vi har kontrakt med cirka 100 golfklubber, som lader os samle bolde i sine vandhazarder. Vi ønsker at klubberne skal være motiverede til at tjene penge på genbrug. Når alle boldene er samlet og talt, fakturerer klubben os for alle bolde vi har samlet. Pengene fungerer oftest, som et direkte indskud til junior-afdelingen, hvilket giver et reelt tilskud til kassen. Årligt genbruger vi cirka to millioner golfbolde!

Læs mere om vores virksomhed »
2

Rensning og sortering

Efter at boldene er samlet køres de til vores renseri, hvor alle golfbolde forsigtigt vaskes i en omhyggelig og miljøvenlig proces. Når alle bolde er rene og tørre grovsorteres de i Mölndal. Nogle få af golfboldene smides væk, da de er ubrugelige og i alt for dårlig stand.

Resterende bolde sorteres efter forskellige mærker og modeller. En stor del af modellerne sorteres endda efter produktionsår. Vi har næsten 300 forskellige modeller til salg i øjeblikket. Senere ankommer boldene til kvalitetskontrol og sortering i henhold til vores velrenommerede klassificering.

3

Kvalitetskontrol og sortering av hver bold

Alle bolde gennemgår en omhyggelig kvalitetskontrol og sorteres sidenhen manuelt efter vores forskellige klasser. Når boldene bliver sat til salg, er alle boldene blevet håndteret og kontrolleret flere gange.

A-klasse

Foretrækker du nye bolde, er denne klasse en selvfølge for dig. Boldene er i princippet så gode som nye - kort og godt: super kvalitet! Blandt genbrugsbolde er vores "A-Klasse" det bedste du finder på markedet. Boldene er skinnende blanke og omhyggeligt kontrollerede for at leve op til højeste kvalitet. Reklame eller minimale tuschstreger kan forekomme.

B-klasse

Små skønhedsfejl kendetegner boldene i vores "B-Klasse". Boldene skinner dog stadig som nye! Visse nuancer kan forekomme i forhold til nye golfbolde, men boldens egenskaber er i god stand - en meget populær klasse blandt vores kunder. Reklame eller minimale tuschstreger kan forekomme.

C-klasse

En klasse, hvor du får meget værdi for pengene. For dig som ikke er så kræsen, fungerer boldene i denne klasse fint at spille med på golfbanen. For dig som er mere kræsen, når det kommer til boldens udseende, fungerer bolde fra denne klasse som et udmærket alternativ til træningsbolde. Ridser, nuancer og tuschstreger er en del af boldenes udseende i denne klasse.

D-klasse

Billigere bolde er svære at finde. En perfekt bold for spilleren som slår til højre, venstre og Out of Bounds. Slagmærker, misfarvninger, ridser, samt bobler på ydersiden kan forekomme. Alle bolde er rene.