Golfbags


GOLFBAGS OG GOLFTASKER: FORSKELLE

VOGNBAGS

Vognbags og trolleybags er egnede til overvejende at blive transporteret med golftrolleyen og er derfor mere solide og større end andre bags. De tilbyder det største opbevaringsrum til det komplette golfudstyr med ruminddelinger i topdelen, som giver plads til et helt køllesæt. Vognbags har flere tasker og rum, i hvilke samtlige udstyrsgenstande kan opbevares uden problemer. De fleste modeller er udstyrede med praktiske funktioner, som du hurtigt lærer at sætte pris på: Scorekortholder, køletasker, håndklædekrog og mere hører til de mest udbredte ekstra funktioner, som gør vognbags til komfortable og værdsatte ledsagere på runden.

Standbags

Standbags eller bærebags er egnede til at blive båret på runden og har derfor et rygsæklignende bælte for transport på ryggen. De er generelt noget mindre end vognbags, men tilbyder dog altid nok plads til at opbevare et helt køllesæt og yderligere nødvendigt udstyr. Også standbags har for det meste en ruminddelt topdel med skillevægge til op til 15 køller, hvorigennem der gives optimal beskyttelse. Standbags er forsynede med udklappelige ben, således at golfbag’en før det næste slag nemt og hurtigt kan stilles ned.

Hybridbags

Hybridbags er en kombination af vognbag og standbag og er i den senere tid blevet meget populære. De er særligt fleksible, da de både kan bæres såvel som – takket være den flade bund – sidde fast på enhver trolley.

Pencilbags

Pencilbags er de mindste golfbags og egner sig bedst til en kort runde golf indimellem. De er særligt lette og små og har for det meste plads til cirka 7 køller, såvel som et større rum til tøj eller lignende og et lille rum til bolde, tees og tilbehør. Letheden hvormed tasken bæres og opbevares er normalt hovedgrunden til, at golfspillere griber til pencilbag’en.

VANDTÆTTE OG VANDAFVISENDE GOLFBAGS

Før du anskaffer dig en ny golfbag, skal du tænke over, hvor meget beskyttelse fra våde forhold, der er nødvendig. Der findes tasker, der er fuldstændigt vandtætte og tasker, der betegnes som vandafvisende.

En fuldstændig vandtæt golfbag beskytter dit udstyr fra kraftige regnfald og holder hele udstyret 100 % tørt. Udover vandtæt ydermateriale er disse forsynede med svejsede syninger og vandtætte lynlåse. Prisen på vandtætte golfbags er noget højere end på vandafvisende modeller, men investeringen betaler sig for mange golfspillere, der ikke viger tilbage for en runde i regnvejr.

En vandafvisende golfbag forbliver ved let regn eller korte byger normalt stadig altid tør. Ydermaterialet afviser vandet godt, men til forskel fra vandtætte modeller har vandafvisende bags for det meste ikke svejsede syninger og vandtætte lynlåse. Vandafvisende golfbags er derfor noget billigere og egner sig perfekt til golfspillere, som normalt ikke er på golfbanen i regnvejr.

GOLFBAGS: FORSKELLIGE KØLLERUM

Designet på topdelen, i hvilken køllerne opbevares, er forskelligt fra producent til producent. Alligevel er to grundlæggende standarder blevet de mest udbredte.

Den 14-vejs inddeling er den mest normale variant i både standbags og vognbags. Det gør det muligt for spillere at opbevare et helt køllesæt ordentligt. Mange modeller har også 15 rum for yderligere at medbringe en paraply eller en svingtræner. Dem der ofte har et helt køllesæt med på banen og gerne vil holde orden i deres bag, skal beslutte sig for en bag med 14-vejs ruminddeling.

Golfbag 14-vejs inddeling

Den 4-vejs inddeling ser man for det meste ved små tasker som pencilbags eller vinterbags. I tasker af denne størrelse kan kun få køller medbringes på banen. Også spillere, der ikke tager det så nøje med orden i deres tasker, klarer sig helt fint med en 4-vejs inddeling. Dens fordel er et pladsbesparende design og mindre vægt, selvom man ikke opnår den samme organisation.

Golfbag 4-vejs inddeling

Skillevæggene i de delte rum strækker sig enten i fuld længde eller er kun ved åbningen. Skillevægge i fuld længde medfører den bedst mulige orden og forhindrer at køllerne krydser hinanden. Således har hver kølle sin egen plads og når du vil trække en kølle ud, følger der ikke fire andre med. Hos Out of Bounds finder du udelukkende dette rumdesign.

Hvilken golfbag skal jeg vælge?

Beslut dig for en golfbag, der passer til dine vaner. Spiller du mange runder i regnvejr? Så skal du anskaffe dig en 100 % vandtæt golfbag. Spiller du altid dine runder med en trolley? Så er en vognbag helt sikkert den bedste mulighed. Bemærk derudover organisationen i bag’en, såvel som antallet og placeringen af lommer og rum. Beslut dig derefter for en model, som lever op til dine krav.

Skal jeg vælge en vognbag eller en standbag?

Valget mellem vognbag og standbag kommer an på dine præferencer og vaner på golfbanen. Hvis du altid transporterer din bag på trolleyen, skal du helt sikkert vælge en vognbag. Disse står optimalt på trolleyen og har mere plads til rådighed til dit udstyr. Men de er mere solide og tungere end standbags eller bæretasker, som passer til spillere, som gerne bærer deres taske selv. Golfspillere, som vægter fleksibilitet og derudover gerne selv bærer deres taske, og også lejlighedsvist vil transportere den på trolleyen, skal vælge hybridbags. Disse modeller forener fordelene fra begge typer og nyder stigende popularitet.

Er alle golfbags vandtætte?

Nej, ikke alle bags er vandtætte og beskytter fra regnbyger. 100 % vandtætte golfbags har et vandtæt ydermateriale, såvel som svejsede syninger og vandtætte lynlåse. Vær derfor sikker på, at du beslutter dig for en model, der lever op til dine krav.