• Fri fragt ved ordrer over 650,-
  • Over 75 000 tilfredse kunder
  • Rådgivning fra eksperter
  • Hurtig levering inden for 1-2 dage
  • Mere end 300 forskellige modeller
Til checkout (0)

Hvordan og hvorfor skal du bruge golfhandsker?


Skrivet av Tobbe Abrahamsson
Tobbe Abrahamsson | 28 juni 2021

HJ Glove

Bør du bruge en golfhandske eller ikke? Og hvis ja, hvilken handske egner sig så til dig? Skal du bære handsken på venstre eller højre hånd? Lad os besvare disse spørgsmål.

Svaret på det første spørgsmål er simpelt: Med golfhandsker har du et meget bedre greb end uden. Det gælder særligt, hvis du sveder meget under spillet eller det er fugtigt udenfor. Handsken giver dig stabilitet i grebet, så du kan være sikker på, at køllen ikke flyver længere væk end bolden! Derudover får du med en handske beskyttelse mod mulig vabeldannelse der kan opstå ved meget friktion mod den bare hud.

Som begynder bør du ubetinget bære handsker allerede fra start. Skulle du endnu aldrig have anvendt en handske, er det på høje tid!

Hvilken hånd hører golfhandsken til på?

Handsken bæres altid på den svage hånd - altså på den hånd der er øverst på køllen. Dette betyder konkret: En venstrehåndet person bærer handsken på højre hånd, en højrehåndet på venstre. Årsagen: Den øverste håndflade har mere kontakt med køllen end den nederste. Dermed bliver den mere udsat for at miste grebet om køllen!

Golfhandsker fra HJ Glove

Den rigtige størrelse er vigtig

Handsken bør ikke være for løs, men skal sidde stramt for at stabilisere grebet. Vær opmærksom på, at fingrene ikke er for lange! Med en handske der ikke passer mister du stabilitet og opnår friktion mod huden, hvorved ubehagelige vabler opstår. Med den rigtige pasform får du garanteret ingen vabler! Gode handskemodeller findes i mange forskellige pasformer. HJ Glove fører for eksempel sin Cadet version, som er blevet specielt udviklet til spillere med bredere hænder.

Golfhandsker fra HJ Glove

Golfhandsker til putting?

Naturligvis kommer det an på ens egne præferencer, men egentlig behøver man ikke nogen handske til at putte. Golfhandsken er snarere designet til at stabilisere slag ved højere svinghastigheder - og er altså supergod til drives eller slag fra fairwayen. Stort set alle professionelle på touren tager før puttingen deres handske af. I nærspillet får man uden handske en bedre følelse og kan bedre kontrollere bolden via den tættere kontakt til køllen.

Hvor mange handsker har man brug for per sæson?

Spillere der som jeg er på golfbanen 1 - 2 gange om ugen har brug for 3 - 4 handsker per sæson. Naturligvis afhænger det af en række faktorer, som har indflydelse på din slitage af handskerne.

Hvor mange runder du spiller per uge: Jo flere runder du spiller og jo oftere du forbereder dig på dit spil på driving rangen, desto mere vil din handske blive slidt.

Hvordan du holder din kølle: Hvis du f.eks. udøver meget tryk på tommelfingrene vil handsken blive slidt mere der.

Om og hvordan du plejer din handske: Levetiden for først og fremmest alle læderhandsker kan f.eks. forlænges gennem noget pleje.

En golfhandske kan være af nok så høj kvalitet, men den er og bliver en brugsgenstand, som over tid skal udskiftes. Men hvis du passer lidt på din handske kan den holde noget længere! Et godt tip er at tage handsken af efter hvert slag. Derved begrænser du bevægelser og dermed slitagen af læderet og formindsker dermed svedafgivelsen til materialet. Derudover skal du ikke bare smide din handske ned i bag?en efter runden, hvor den så henligger i sved og snavs indtil næste runde! Giv den lidt opmærksomhed og hæng den op til tørre. Men vær opmærksom: Hæng den ikke op i solen! I solen tørrer det følsomme læder meget hurtigt ud.

Regnhandsker

Regnhandsker er et must i din golfbag! Når vejret ,som hos os i Danmark, af og til overrasker med et par regnbyger er det uden regnhandsker mindre sjovt. Det er altså godt altid at have nogle i tasken for at være udstyret til alle tilfælde. De er designede til også under ekstremt våde forhold at bevare et stabilt greb om køllen. Mange modeller opnår for eksempel først under meget våde forhold deres fulde præstation. Handskens gummibaserede golfgreb med mikrofibrene udvikler på den måde et ekstremt godt greb.

For at opnå maksimalt greb i regnvejr anbefaler jeg dig at bære regnhandsker på begge hænder. Min favorit er HJ Rain II som desuden leveres som par. Golflegenden Phil Mickelson sværger i regnvejr til et par regnhandsker!

Regnhandsker Phil Mickelson

Hvilken handske skal du vælge?

Du bør være 100 % tilfreds med din golfhandske. Der findes en række forskellige modeller og materialer på markedet. Vores mest populære model er HJ Solite, en læderhandske af højeste kvalitet. Denne er for så vidt angår materiale og forarbejdning uden tvivl helt i top, i sammenligning med topmodeller fra de store mærker, men noget billigere! Den overbeviser først og fremmest med sin ekstremt behagelige bærekomfort.

Læderhandsker

Hvis du lægger vægt på højeste kvalitet og vil have en vidunderlig bærekomfort skal du erhverve dig en læderhandske. HJ Solite, HJ Allsoft og damehandsken HJ Daisy er alle udfærdigede i det fineste Cabretta-læder, som føles meget blødt og behageligt. Deres fleksible indlæg sørger for en skræddersyet pasform og en fremragende udluftning.

Højkvalitets golfhandsker af læder

Altvejrs-handsker

Hvis du leder efter en handske, som skal fungere godt i forskellige vejrforhold skal du se på HJ Gripper af mikrofiberlæder. En handske med en ret lang levetid! Naturligvis findes HJ Gripper også som damemodel. Ved meget regn får du dog bedre forudsætninger med en speciel regnhandske.


Gå ikke glip af næste kampagne - tilmeld dig vores nyhedsbrev her!