• 📦 Fri fragt ved ordrer over 499,-
  • Over 150 000 tilfredse kunder
  • Rådgivning fra eksperter
  • 🚚 Hurtig levering inden for 1-2 dage
  • Mere end 300 forskellige modeller
Til checkout (0)

Interview med Oliver Thörnberg, golfbolddykker


Skrivet av Linn Keszei
Linn Keszei | 20 september 2023
Oliver Thörnberg, golfbolddykker

Solen skinner over Bro-Bålsta Golfklub i Stockholm, Sverige, da vi skal møde 29-årige Oliver Thörnberg, som er ude at dykke efter golfbolde. Da vi ankommer til en af søerne ved 9-tiden, er Oliver allerede i fuld gang med at arbejde under vandets overflade. Hans bil med ekstra gasrør holder ved siden af søen og der bobler lidt ekstra på et tidspunkt i vandet. Efter et stykke tid stikker han hovedet op over overfladen og ser os. Klædt i tørdragt og dykkerudstyr placerer han netter, han bærer på kanten af søen, fuld af nyplukkede golfbolde, og holder en kort pause for at besvare et par spørgsmål.

Hvordan kan en typisk arbejdsdag se ud for en golfbolddykker?
Jeg er teamleder for dykkerne i Stockholm, så en del af mit arbejde består i at forberede og planlægge vores dyk, hvor jeg analyserer baneguider og laver en plan for, hvilke søer vi skal dykke i. Når vi er ude på banerne, er normalt to eller tre personer, der arbejder sammen, og på en normal dykkerdag bruger vi omkring 8-10 timer under vandet.

På väg upp från vattenhindret

Hvordan blev du golfbolddykker?
Interessen for dykning har eksisteret længe og tidligere arbejdede jeg som Divemaster på Cypern. Da jeg flyttede tilbage til Sverige, så jeg en annonce for dykkerkonsulenter, og det var sådan, jeg begyndte at dykke efter golfbolde.

Hvad er det bedste ved dit job?
Jeg kommer til at rejse og se en masse af Sverige og dele af Europa, og jeg kan godt lide at møde folk ude på banerne og i golfklubberne.

Hvad er de typiske udfordringer?
I nogle lande er der meget "tyve-dykning" og så kan der være lidt tomt når vi kommer. Så er der lange dage og hårdt fysisk arbejde. Boldene vejer meget at læsse og transportere.

Lige nu skinner solen og det er ret hyggeligt udenfor, men hvordan er det at arbejde om vinteren?
Det er markant koldere i vandet, og det mærkes frem for alt i fingre og tæer. Vi plejer at dykke, indtil søerne begynder at blive til is. Heldigvis er arbejdsdagene kortere, da det bliver tidligere mørkt.

Oliver lastar golfbollar

Spiller du selv golf?
Jeg er startet nu, siden jeg begyndte at arbejde her. Mit første golfsæt var faktisk køller, jeg fiskede op af forskellige søer.

Glada golfbollar

Har du en favoritbane?
Jeg har ikke spillet på ret mange forskellige baner, men af ??dem jeg har spillet på, kan jeg godt lide Gävle Golfklub. Når det kommer til dykning, er Visby en favorit, som ligger meget smukt ved vandet.

Nogen yndlingsbold?
For mig er det lige meget, hvilken slags bold det er, det går lige så dårligt alligevel...[smiling-sweat]

Til sidst, har du nogle tips til golfspillere for at undgå at miste deres golfbolde i golfsøerne?
Haha, det ville være at reducere sit slice måske. De fleste bolde ligger i søerne på højre side af fairway.

Gör OK från vattnet

Vi takker Oliver for, at han ville svare på vores spørgsmål og se, mens han tager sit gear på igen og stille og roligt glider tilbage under vandoverfladen. Vi ønsker ham held og lykke og håber på en stor fangst!

Står vid golfbollsbilen

Out of Bounds er pionererne inden for golfboldgenbrug og tilbyder Europas største udvalg af genbrugte golfbolde af høj kvalitet. Som en af ??de første online butikker med brugte bolde har vi gjort det til vores mission ikke kun at beskytte vores miljø, men også at levere den perfekte bold til golfspillere på alle niveauer. Læs mere om os og måden vi genbruger millioner af golfbolde hvert år.


Gå ikke glip af næste kampagne - tilmeld dig vores nyhedsbrev her!